Twijfeltong

Date - 21 maart 2014 / Author - admin / Category - Vis

  • Twijfeltong

Weet je niet of je gepocheerde of gebakken tongfilet wil? Dan is dit recept de uitkomst. Recept is p.p. en zout en peper komt altijd uit de molen!!!

Ingredienten:
75 gram Champignons
75 gram Haricot vert
75 gram Roomboter
75 gram Wortelen (schoon)
75 gram Knolselderij (schoon)
75 gram Ui (schoon)
De graten van het visje
Scheut witte wijn
2 eetlepels Paneermeel
4 stuks tongfilet (600 gram Tong)
2 stuks Sjalotten
1x laurierblad

Bereiding;
Verwarm de oven op 200 graden.
Blancheer in 400ml water (zonder zout) de haricots beetgaar, spoel ze koud af en laat ze uitlekken.
Doe de vis graat in het water plus de wortel, knol, ui, laurierblad.
20 min laten trekken, op smaak brengen, het water is nu veranderd in visbouillon!
Even apart zetten.

Champignons, ui, haricots in kleine stukjes snijden ter grote van 1×1 cm.
Dit mengsel droog bakken in klontje roomboter daarna!! Op smaak brengen met peper en zout , dit goedje heet: duxelles.
Ovenschaaltje beboteren, 2 tongfilets erin leggen, visbouillon erop tot de filets net onder staan.
Duxelles erop verdelen, de 2 overgebleven filets erop leggen, mooi aan laten sluiten, beetje zout en peper erop, insmeren met roomboter en bestrooien met paneermeel.
Plusminus 20 min in de oven, wel regelmatig checken!!!!!

Eet smakelijk!

Comments 0 comments to this post

Send me a message