Coquille met Serranoham

Date - 21 maart 2014 / Author - admin / Category - Schaal- en schelpdieren

  • Coquille-Serranoham-Basilicumolie

Coquilles zijn een traktatie. Dit schelpdier wordt dan ook wereldwijd geconsumeerd. Coquille kent een grote familie. In het noorden van Europa komt de Pecten maximus het meeste voor. Deze is beter bekend als King scallop. In het Nederlands wordt deze coquille de grote mantelschelp genoemd. Dit schelpdier is te vinden in de wateren van de Atlantische Oceaan.

Ingrediƫnten:
30 stuks Jakobsschelpen uit de schelp en schoongemaakt
4 Pakken Serranoham
1 Eetlepel Olijfolie
Peper & Zout

Voor de Basilolie;
30 gram basilicumbloodjes
1 Decilieter Olijfolie

Bereiding Basilicumolie
Blancheer de Basilicum even in kokend water, uitlekken samen met de olie 40 seconden blenderen.
De serranoham; 10-14 min in de oven op 165 gr op bakpapier drogen.
De plakjes moeten knapperig zijn.

Bereiding schelpdieren:
De schelpdieren; droog deppen op keukenpapier, bestrooien met zout.
Verhit een bakpan (antiaanbak) op halfhoog vuur, olie erin, wel heet niet laten roken, de schelpdieren in 30/35 sec rondom kleuren, voorzichtig omscheppen.
Op keukenpapier uit laten lekken.

Sprenkel de basilicumolie op een mooi groot warm bord en verdeel de coquilles erop.
Breek de serranoham in mooie stukken en verdeel ze mooi op het bord.
Twee slagen verse peper erover en eet smakelijk!!!

Comments 0 comments to this post

Send me a message