Hang-op Mousse

Date - 21 maart 2014 / Author - admin / Category - Desserts

  • Tompouce

Dit is onweerstaanbaar ook voor niet- dessert liefhebbers…… iedereen gaat er aan, Tompouce van bladerdeeg gevuld met hang-op mousse.

Ingrediënten:
500 gram uitgehangen volle yoghurt (1 nacht in natte theedoek boven een kom hangen)
250 gram slagroom
60 gram suiker
5 gram gelatine
1x Vanille stokje
1x Pakje bladerdeeg
1x Eidooier

Benodigdheden:
- Poedersuiker
- Spuitzak

Bereiding:
Slagroom lobbig slaan met de suiker en de vanillemerg, gelatine weken in koud water, Daarna oplossen in een beetje warme yoghurt, Dit mengen met de rest van de uitgehangen yoghurt, slagroom erdoor spatelen en 3 uur koud zetten.

Bladerdeeg ontdooien en in reepjes snijden van 4 x11 cm , op vetvrijpapier leggen en insmeren met eidooier, bestrooien met suiker. Plusminus 10 min bakken in een op 220 gr voorverwarmde oven, het deeg is gaar als het “licht” aanvoeld. Afkoelen en open snijden over de gehele lengte (als een broodje) Met een spuitzak ruim mousse erop spuiten, bovenkantje er op, bestrooien met poedersuiker.

En smullen maar!!!

Comments 0 comments to this post

Send me a message